Privatlån

Privatlån är ett lån där du kan låna pengar utan att sätta något i säkerhet för ditt lån. Ett så kallat lån utan säkerhet. Privatlån kallas även blancolån och konsumtionslån ibland. Blancolån är förmodligen det gamla namnet medan konsumtionslån egentligen nog är ett samlingsnamn för alla lån utan säkerhet. Men med privalån menar man oftast lån från ca 2000kr upp till 350000kr som du kan ta för att göra vad du vill med i princip, dom frågar oftast inte vad du ska ha pengarna till och det enda som krävs är att dom gör en kreditprövning på dig och att dom genom den tror att du kan betala tillbaka lånet.

Oftast är det så att du måste vara över 18år och att du ska ha en inkomst på minst ett bestämt belopp. Om du behöver låna pengar snabbt så kan privatlån vara ett bra alternativ, du bör dock jämföra olika långivare och deras räntor för att hitta ett så billigt lån som möjligt då det finns ganska mycket pengar att spara där. Sen bör du självklar se till så du kan betala av lånet en dag också.

Privatlån med betalningsanmärkning

Privatlån med betalningsanmärkning är inte alltid så enkelt men det finns några långivare där det kan var värt ett försök och göra en låneansökan i alla fall. Det finns självklart fler än dom vi listar och dom vi listar är bra några tips på långivare som vi vet ibland kan låna ut pengar trots betalningsanmärkning.

Privatlån direkt

Privatlån direkt är till exempel ett privatlån där du gör en ansökan direkt online på nätet och där sen pengarna betalas ut direkt. Det förutsätter dock att lånet blir godkänt så klart, samt att du har en bank som långivaren kan betala ut direkt till, om du inte lånar av samma långivare som du har din vanliga bank hos det vill säga.

BILLIGA PRIVATLÅN

Billiga privatlån, hur hittar man det då? Jo till exempel genom vår jämförelse tabell där vi listar privatlån utifrån den ränta som dom utger vara sin lägsta möjliga. Dom brukar skicka med ränta från och det är den vi tar och jämför mot varandra. Sen kan du själv jämföra den effektiva räntan om du vill de.

Privatlån - Låna pengar

Internetlån online

Internetlån online är lån där du ska kunna ta lånen helt online på nätet. Alltså skicka in ansökan online och sedan få lånet utbetalat lånet till ditt konto direkt. Direkt till ditt konto där du kan logga in online på nätet. Så om du söker just detta så hoppas vi att du kan hitta det på denna sida. Vi jobbar varje dag för att uppnå just precis detta. Om du tycker vi gör ett dåligt jobb så hoppas vi att du kan ge oss hjälpen nedan.

Lån utan säkerhet

Lån utan säkerhet är exakt som det låter, alltså ett lån du kan ta utan att själv lämna något i säkerhet till din långivare / bank. Privatlån, smslån och snabblån är några exempel på lån utan säkerhet. Under privatlån, smslån, snabblån och på framsidan hittar du till exempel tabeller med länkar till långivare som erbjuder lån utan säkerhet och där kan du jämföra den ränta från som skrivit på sina hemsidor.

Lån utan säkerhet trots betalningsanmärkningar

Lån utan säkerhet trots betalningsanmärkningar, är det möjligt? Ja i vissa fall är det möjligt, det beror helt på vilken långivare du väljer. Vissa har system som tar bort långivare som har någon betalningsanmärkning medan vissa ser det från fall till fall och om dom tror du har möjlighet att betala det lån du tar hos dom.

LÅNA PENGAR SNABBT

Låna pengar snabbt kan man göra på lite olika sätt beroende på vilket summa det är man vill låna och vilka förutsättningar man har för att låna pengar helt enkelt. Vill man låna en liten summa runt 500kr upp till ca 10000kr så kan man ta ett så kallat smslån (även kallat microlån och snabblån i vissa fall) som nog är det enklaste sättet.

LÅNA PENGAR

Dock även ganska dyrt sätt. Men då får man ofta pengarna väldigt snabbt i alla fall. Vill du låna mer pengar så finns det så kallade privatlån (även kallat lån utan säkerhet, blancolån och konsumtionslån i vissa fall) som ett alternativ. Där kan man låna upp till 350000kr och har oftast pengarna på sitt konto väldigt snabbt. Annars kan man låna på sin bostad och ta ett bolån där man helt enkelt tar sin bostad som säkerhet för lånet. Dock får man inte låna upp mer än 85% av värdet på bostaden där. Resterande måste vara en kontantinsats på 15 procent.

låna pengar idag

Låna pengar idag? Ska du till att låna pengar men vill jämföra olika alternativ innan du tar vidare beslut? Då har du kommit helt rätt. Här publicerar vi helt enkelt topplistor över lån. Topplistorna sorteras sedan efter vilka lån som är mest populära hos våra besökare just nu.

_____________________________

LÅNA PENGAR SNABBT?

Vill du låna pengar snabbt? Dem flesta i topplistan ger snabba svar om du har möjlighet att låna pengar hos dem. Många av dem gör det till och med direkt. Sedan beror tiden på många olika saker. Hur du legitimerar dig med mera. Läs mer under länkarna i topplistan.

BILLÅN – LÅNA PENGAR TILL BIL

Ska du låna pengar till bil? Då är det ett billån som gäller. Där kan du välja mellan ett billån där du lämnar bilen som säkerhet för lånet till banken eller så tar du helt enkelt ett lån där du inte behöver lämna bilen som säkerhet för lånet. Båda två alternativen har både för och nackdelar och du kan läsa mer under billån.

BOLÅN – LÅNA PENGAR TILL HUS ELLER LÄGENHET

Ska du låna pengar till hus? Då är det ett bolån som gäller och du hittar topplistan över bolån i menyn.

SMSLÅN OCH ANDRA SNABBLÅN OCH SMÅ LÅN

Smslån och andra typer av snabblån och små lån har verkligen varit ett het ämne i media dom senaste åren. Här på låna pengar listar vi smslån i en topplista som sätts efter vart tidigare besökare valt att låna pengar. På så sätt hoppas vi ta fram dem bästa företag i en bransch där det finns många tveksamma utlånare.

_____________________________

KONTAKTA OSS

INTERNETLÅN

Internetlån är ju ett lån du tar vi Internet. Det vill säga ett lån du kan ansöka direkt hos online på nätet.

LÅNA PENGAR SNABBT

Se skiljer det lite mellan hur du får svar på om du fått lånet eller inte. Vissa skickar svaret via sms, vissa med mail och vissa med vanlig post. Det förekommer även sett att meddela lånetagaren om lånet gått igenom eller inte. Men sånt framkommer oftast väldigt tydligt på deras hemsidor. Alla långivare och banker vi länkar har du möjlighet att skicka en låneansökan direkt på Internet. Men det skiljer även en del på om du behöver skicka in något med vanlig post i efterhand. Om du behöver skriva på eller komplettera med mera uppgifter på något sätt. Men även sånt framkommer oftast väldigt tydligt direkt på deras hemsidor online på nätet. Många av dom vill att det ska vara så smidigt som möjligt för dig att ansöka om ett lån hos dom så klart.

Låna pengar snabbt online på nätet

Jämför smslån och andra typer av snabblån

Smslån / Snabblån Kostnad från Belopp
1. Vivus 0kr* 50kr-6000kr Mer info »
2. Ferratum 0kr* 500kr-10000kr Mer info »

* = Gäller enbart första lånet.

(Listan uppdaterades senast torsdag 2012-01-12 kl 18:00)

..för fler lån, se till exempel smslån, billån, snabblån, kreditkort, bolån.

Låna pengar snabbt

Låna pengar snabbt kan man göra direkt online. Vissa betalar ut samma dag till vissa banker medan vissa tar någon så kallad bankdag. Det vill säga helgfria vardagar. Men när man ska låna pengar snabbt bör man verkligen fundera på om man behöver ta det lånet. Kan du betala tillbaka det efter den betalningsplanen du får? Vid till exempel smslån, snabblån och andra små lån kan det vara så att pengarna ska tillbaka till dom inom 30 dagar. Klarar du det? Det är frågor man bör ställa sig innan man ska låna pengar snabbt.

Låna pengar online och jämför lån kan du läsa om hur du gör här på Låna pengar. Vi skriver olika typer av lån och jämför lån så att du enkelt ska kunna hitta banker och långivare som har dom lån du är ute efter. Vi lånar inte själv ut några pengar utan tipsar endast om långivare som kan ansöka om lån hos och som du kan ställa frågor till om dina lån. Vi listar även såna som samlat ett antal långivare och banker för att ställa dom mot varandra så att du får ett riktigt billigt lån. Bankerna och långivarna får helt enkelt slås om att få låna ut pengar till dig.

Låna pengar kan du enkelt göra online på nätet idag. Dock är det svårt att få en bra överblick över alla lån och hitta ett billigt lån och det är där Låna pengar kommer in i bilden. Vi försöker göra lättöverskådliga jämförelse tabeller så att du kan jämföra just det lån du vill ta.

Låna pengar med ett helt gratis lån

Gratis lån är det få långivare som erbjuder men det finns ändå några som gör det, till första gångs kunder. Ditt första lån hos dom är helt gratis, ingen ränta och inga avgifter. Du kan låna mellan 50kr och 4000kr helt gratis mellan 1 och 30 dagar.

Låna pengar med ett privatlån

Privatlån är ett lån utan säkerhe t där du helt enkelt kan låna pengar utan att lämna något i pant kan man säga.

Låna pengar med kreditkort – Jämför kreditkort

Låna pengar med ett vanligt kreditkort är kanske ett av dom enklaste sätten att låna pengar. Då har du ju helt enkelt ett kreditkort med en vis kredit på som du kan handla för. Krediten kan till exempel ligga på 25000kr och då har du möjlighet att bara genom att trycka på kredit när du drar kortet låna pengar av dom som du har ditt kreditkort hos. Jämför kreditkort gör du enkelt under sidan Kreditkort här på Låna pengar.

Låna pengar till bil med ett billån

Låna pengar till bil kan du göra med ett billån. Ett billån skiljer sig en del från vanliga lån men det går även att låna pengar till bil med ett vanligt privatlån, det vill säga ett låna utan säkerhet. Då kan lånet ibland bli lite dyrare med lite högre ränta men det passar ändå vissa bättre än ett vanligt billån. Ett privatlån (lån utan säkerhet) brukar vara ett låna mellan cirka 10000kr och 350000kr. Även om mindre lån egentligen är privatlån, det vill säga lån utan säkerthet, men dom kallas oftare för smslån eller snabblån.

Låna pengar till bostad med bolån eller privatlån

Låna pengar till bostad gör man oftast med bolån där räntan oftast är lägst. Men ett bolån tar långivaren / banken bostaden som säkerhet för lånet vilket gör att lånet blir billigare än vid ett så kallat lån utan säkerhet (tex privatlån). Men i vissa fall kanske man behöver ta ett lån utan säkerhet (tex privatlån) för att köpa en bostad för att till exempel kunna finansiera en kontantinsats.

Smslån

Smslån (även kallat snabblån och mobillån ibland) är ett lån där du kan låna pengar med ett enkelt sms och få pengarna insatta på ditt konto direkt. Dock är smslån ganska små lån (beroende på vad man jämför med så klart) och lånetiden är även den ganska kort. Du kan ofta låna mellan 50kr upp till 10000kr och kan låna dom mellan 1dag och 90dagar. Vissa av långivarna går det dock att förlänga lånet obegränsat med gånger. Vilket så klart kostar pengar men gör så att man kan skjuta betalningen framför sig.

Kreditkort

Kreditkort är ett bankkort med kredit helt enkelt. Många bankkort har kredit redan från början. Med kredit har du helt enkelt att låna direkt via kortet och får automatiskt en faktura på avbetalningen.

Bolån

Bolån är ett av dom lånen vi har en del information om. Främst grunderna så att du så enkelt som möjligt ska kunna hitta den informationen du letar efter. Vill du läsa mer om bolån så hittar du det i menyn under just bolån.

Sparkonto

Ett sparkonto borde alla ha och har man inte något så borde man skaffa ett när man får möjlighet till det. Då vill man så klart ha ett sparkonto med den bästa sparräntan. Då kan du besöka vår sida där vi jämför sparkonton så du kan se lite exempel på olika typer av sparkonton och vad du får för ränta.

Lån utan säkerhet

Lån utan säkerhet är precis som det låter. Ett lån du alltså kan ta utan att lämna något i säkerhet för lånet. Du kan ju till exempel ta ett bolån och ta din bostad som säkerhet för lånet och på så sätt tar din långivare / bank en mindre risk och lånet bli på så sätt lite billigare genom billigare ränta. Men då har din långivare / bank din bostad som säkerhet och kan sälja av den om du inte sköter dina lån.

Låna 3000 kr

Låna 3000kr kan man kanske behöva göra för att betala räkningar någon månad när man fått några oförutsägbara räkningar och behöver låna pengar för att kunna betala dom innan sista betalningsdag för att slippa dra på sig betalningsanmärkningar. Eller så kanske man vill köpa något i förväg och vet att pengar är på väg in som man kan betala av lånet med vid ett senare till fälle. Under Låna 3000kr kan du hitta länkar till lite olika långivare där det finns möjlighet att låna till just det.

Låna 4000 kr

Låna 4000kr kan man kanske behöva göra om man ska betala oförutsatta kostnader som kan uppkomma när man precis som av med lönen kanske. Kanske får man fler räkningar än vad man räknat med eller så kanske diskmaskinen har gått sönder? Hur som helst så finns det tillfällen då vi behöver låna en liten summa pengar så snabbt som möjligt. Då kan kanske ett smslån / snabblån på 4000kr passa perfekt. Se dock alltid till att du ha en plan för hur du ska kunna betala tillbaka lånet så såna små lån ofta sträcker sig över en ganska korttid.

Privatlån
Privatlån är ett lån som oftast ligger mellan runt 5000kr och sen upp till 350000kr. Räntan är oftast lite dyrare än om du lägger något i säkerhet för ditt lån. Som bolån och billån för att ta två exempel där du oftast lägger din bostad eller bil i säkerhet för lånet och på så sätt får ner räntan något på grund av att långivaren då tar en mindre risk. Ett privatlån är således ett lån utan säkerhet. Ibland kallas även smslån och liknade smslån och snabblån för privatlån. Om det stämmer går att diskutera men oftast är såna lån ännu dyrare än ”vanliga” privatlån.

Kontantinsats

Kontantinsats är ibland även kallad handpenning och är till exempel femton procent av vad du köper en bostad för. Du måste alltså lägga femton procent kontant när du ska ta ett bolån. I vissa fall går det att låna pengar till en Kontantinsats. Om din inkomst är tillräcklig för att kunna få ett privatlån och ett bolån. Prata med din långivare för mer info. Många erbjuder båda två alternativen. Till exempel ICA banken som du hittar länk till under långivare.

Internetlån

Internetlån, vad är ett intenetlån? Ett Internetlån är oftast ett lån du helt enkelt tar direkt på Internet. Du ansöker om lånet direkt på Internet och får sen utbetalningen till sin bankkonto. Du behöver inte besöka en fysisk bank eller annan typ av långivare alltså. Dock skiljer dessa villkor väldigt mycket från långivare till långivare.

Kontakta din bank eller långivare för råd om din ekonomi och dina lån.

Låna till företag

Låna till företag? Har du ont om pengar och behöver utöka krediten till ditt företag? Här listar vi långivare som vi listar som erbjuder företagslån. Sen har vi även som vanligt även privatlån till privatpersoner. Vårt mål är ju att lista alla lån och självklart ska vi även vara fungerade för alla som vill ha ett företagslån också. Låna pengar till sitt företag väljer många att göra och därför finns det en hel del alterniv att välja mellan. Vi försöker samla all info på en och samma sida.

Billigaste lån hos L’easy

Listan är uppdaterad idag! L’easy har sänkt sin ränta och erbjuder nu billigare lån än tidigare. Deras lägsta ränta har sänkts från 12,0% till 9,90%. Men det är fortfarande den lägsta räntan dom erbjuder. Ska man se vad man får för ränta får man helt enkelt klicka på länken, läsa villkoren, och sen ansöka för att se sin individuella ränta. Räntan ligger just nu mellan 9,90%-21,60% (2013-02-26 kl 14:00). Sen erbjuder L’easy lån upp till 50000kr nu istället för 25000kr. Så en dubbling där alltså.

Kontantinsats

Kontantinsats är den delen man helt enkelt måste lägga in själv när man till exempel köper en bostad. Vid köp av bostad i Sverige måste man ha minst 15 procent i kontantinsats. Du får alltså bara ha bolån upp till 85 procent där du belånar bostaden och banken tar bostaden som säkerhet för lånet. Men sen är det många som väljer att låna till kontantinsatsen också men då får man göra det med ett lån utan säkerhet istället. Det gör att banken tar större risk att låna ut dessa pengar till dig än om lånet hade varit ett lån mer säkerhet. Därför är ett lån utan säkerhet oftast dyrare.

Mer om kontantinsats

Låna pengar till näsoperation

Låna pengar till näsoperation? Om du inte vill spara till en näsoperation utan istället vill göra den så snabbt som möjligt så kanske du vill låna pengar till operationen också? Men vilka alternativ finns det då? Vid en näsoperation får man helt enkelt ta ett lån där du inte lämnar något i säkerhet för lånet. Det vill säga ett privatlån. I topplistan här ovan ser du vart besökare innan dig valt att låna. Där kan du också direkt online ansöka och se om det är något för dig. Att den möjligheten finns för dig eller inte helt enkelt.

Snart kommer en uppdatering

Snart kommer en uppdatering av ALLT. Vi kommer uppdatera designen och få in nya spännande funktioner. Vi kommer även uppgradera samtliga sidor och listor. Vi hoppas i och med det att Låna pengar blir ännu mer användbart för våra besökare. Vi är ju en gratis-guide. Eller snarare en gratis-länk-guide. Vårt mål är att ta ut och sortera Googles sökresultatet och göra det mer lätt-överskådligt. Sen även skriva och kommentera lite ekonomi. Hos oss hittar du listor på bland annat privatlån, bolån, smslån, snabblån, billån och många många fler!

Låna pengar på N.nu

Vi på Låna pengar bloggar inte bara här utan vi driver även en driftblogg om den här sidan och den hittar du på här på Låna pengar.

Twitter

Där kan du alltså besöka oss om denna blogg ligger nere och vill veta varför den gör det helt enkelt. Du kan även följa oss via Twitter och det gör du på @Lånapengar! Där twittrar vi om den här sidan, om sidan på N.nu och om vår ekonomiblogg som också heter Låna pengar.

Låna till Kontantinsats

Låna till Kontantinsats för ett bostad är ibland möjligt. Till exempel genom ett privatlån. Det vill säga ett lån utan säkerhet.

Kontantinsats

Men det viktiga är att du/ni tjänar tillräckligt för att kunna ta ett privatlån och ett bolån. Det vet bara långivaren och du måste fråga / skicka låneansökan för att få svar på det. Så kontakta din långivare för att få svar på det.

Mer om att låna till kontantinsats